Hartige muffins met ham, kaas en ei
4 personen

Ingrediënten

• 2 sneetjes wit brood
• 5 plakjes ham
• 6 eieren
• 60 ml melk
• 1 el feta
• ½ witte ui
• handje cherrytomaten
• 1 avocado
• peper en zout
• paar sprietjes vers gesneden bieslook
• boter of olie om in te vetten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Vet de muffinvorm in, gebruik voldoende boter of olie.
3. Snijd het brood in kleine vierkantjes en plak deze in de vormpjes.
4. Pak een grote kom en kluts de eieren.
5. Snijd de ham, driekwart van de cherrytomaten, de feta en de ui in kleine stukjes. Voeg dit samen met de melk toe aan de geklutste eieren en roer het geheel goed door.
6. Schep het mengsel in de muffinvormpjes, tot vlak onder de rand.
7. Bak de hartige muffins +/- 20 minuten tot ze een goudbruine kleur krijgen.
8. Snijd nu de laatste cherrytomaten en de avocado fijn. Schep dit over de muffins als ze uit de oven komen, strooi er een snufje peper en zout overheen en maak het geheel af met wat bieslook.

Andere lekkere recepten!

Antipasti di Napoli

aantal personen zelf te bepalen

Couscoussalade met kalkoen en gele paprika

4 personen

Ovenschotel met witlof en kip

4 personen